U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Plein de Valk / kpgb , 6101 AD Echt

Omschrijving

De Pannenfabriek, wonen en (ambachtelijk) ondernemen in cultuurhistorisch decor
In de voormalige dakpannenfabriek ‘De Valk’ in Echt – ooit één van de grootste van Europa – verrijst een nieuw en bruisend centrum op het gebied van ondernemen en foodbeleving. De gerestaureerde fabriekshallen bieden tal van mogelijkheden voor ondernemers voor wie (ambachtelijk) ondernemen de boventoon voert.

Maar óók een plek voor het huren van bedrijfsruimtes. Deze toekomstige publiekstrekker van Midden-Limburg verhuurt ruimtes aan organisaties in de gezondheidszorg en de dienstverlening (w.o. creatieve bureaus). Ook bedrijven werkzaam in bijvoorbeeld vervaardiging van sieraden, patisserie en chocoladeproductie, drukkerij en/of grafische productie en zakelijke dienstverleners die een kantoorruimte zoeken, kunnen zich uitstekend vestigen in de Pannenfabriek. Maatschappelijke en culturele voorzieningen die op zoek zijn naar een toplocatie, zijn hier ook aan het juiste adres.

Kopgebouw
Het kopgebouw (bouwjaar 1910) is onderdeel van de Rijksmonumentale fabriekshallen en vormt de schakel met de nieuwbouw foodmarkt. Het kopgebouw beschikt over 2 bouwlagen, een dakterras, 2 entrees en een expeditie-hof. De hoofdentree is gelegen aan Plein de Valk. Naast horeca en fooddetailhandel is er ook ruimte voor dienstverlening en maatschappelijke- en culturele voorzieningen. Het gebouw is een reconstructie van het voormalige kopgebouw en wordt daardoor afgebouwd volgens de nieuwste eisen uit het bouwbesluit. Naast comfort bieden deze units u ook cultuurhistorie en karakter. Ideaal voor bijvoorbeeld creatieve bureaus!

Het totale oppervlakte van het pand betreft 580 m2 en is zowel in zijn geheel te huur als separaat per verdieping of per unit.

Unit 3: 163 m2
Beschikt over een grote glazen pui met entree via Plein de Valk. Daarnaast ook uitstekende laad- en losmogelijkheden via het expeditie-hof.

Unit 4: 120 m2
Beschikt over een gezamenlijke entree via Plein de Valk. Daarnaast ook uitstekende laad- en losmogelijkheden via het expeditie-hof. Deze unit kan tevens gekoppeld
worden intern met unit 7 gelegen in plandeel C, De Galerij.

Unit 5: 113 m2
Beschikt over een dakterras van 72 m2 met prachtig uitzicht op Plein de Valk. Entree via gezamenlijke entree Plein de Valk.

Unit 6: 120 m2
Entree via gezamenlijke entree Plein de Valk.

Markthal/ terras
Beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden.

Er zijn twee belangrijke trekpleisters van dit ongeveer 3,5 ha grote restauratieproject. Dat is Jumbo Foodmarkt met een verwacht bezoekersaantal van circa 2.300 per dag. Ook bevindt zich daarnaast de ambachtelijke stadsproeverij met proeflokaal en eetgelegenheid. Bovendien komt er buiten een grote open markthal die de authentieke sfeer ademt van dit rijksmonumentaal industrieel erfgoed. Rondom deze centrale voorzieningen is er volop ruimte voor kleinschalige horecaondernemingen en (foodgerelateerde) detailhandel.

‘The place to be’
De Pannenfabriek ligt centraal in het hart van Midden-Limburg. Letterlijk in Het Smalste Stukje Nederland, met België en Duitsland binnen handbereik. Op een steenworp afstand van het winkelcentrum van Echt en op slechts één minuut rijden van de A2 en A73, met ruim honderdduizend passanten per dag. Slechts 20 km verwijderd van het Designer Outlet Roermond met ruim 8 miljoen bezoekers per jaar. En op nog geen 30 km afstand van het Maasmechelen Outlet Village met jaarlijks zo’n 2,5 miljoen bezoekers.
De komende jaren verrijst bij de afrit Echt langs de A2 een nieuw te bouwen viersterrenhotel en casino. Binnen een straal van 25 km van De Pannenfabriek bevindt zich een doelgroep van meer dan één miljoen bezoekers. Dat maakt
dit bruisende centrum van bedrijvigheid voor ondernemers met buitengewone foodconcepten zonder meer ‘the place to be’.

Gratis parkeren
Voor bezoekers van De Pannenfabriek komen er maar liefst 330 extra ruime, gratis parkeerplaatsen.

De Pannenfabriek is perfect bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. De snelwegen A2 en A73 zorgen voor een perfecte verbinding naar het centrum van Echt.
Het NS-station ligt in de buurt, evenals een carpoolparkeerplaats.
Een betere locatie kun je je als ondernemer niet wensen!


Kenmerken

Algemeen

Adres:Plein de Valk
Echt
Referentie:AB&P Vaassen
Huurprijs:Op aanvraag
Type:Bedrijfsruimte
Beschikbaar vanaf:In overleg
Ligging:Industrieterrein
Perceeloppervlakte:20.000 m²
Bouwjaar:1900
Renovatiejaar:2023
Algemene staat:Normaal

Comfort

Snelweg:Ja - op minder dan 500 m
Treinstation:Ja - op 500 m tot 1000 m
Bushalte:Ja - op 500 m tot 1000 m
Winkel:Ja - op minder dan 500 m
School:Ja - op minder dan 500 m
Kinderopvang:Ja - op minder dan 500 m
Bank:Ja - op minder dan 500 m
(Stads)centrum:Ja - op minder dan 500 m
Ontspanning:Ja - op minder dan 500 m
Restaurant:Ja - op minder dan 500 m

Kadastrale gegevens

Kad. gemeente:Echt

Ligging

Downloads

Neem vrijblijvend contact op

Wenst u meer informatie of het pand te bezoeken? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. 
Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen zullen wij verder contact met u opnemen. 


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu AB&P Vaassen