U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Sint Joosterweg / ong , 6051 HE Maasbracht
Vraagprijs: € 950.000 k.k.

Omschrijving

Gelegen aan de Sint Joosterweg op zeer goede zichtlocatie bieden wij u dit perceel bedrijfsgrond van ± 17.500 m² te koop aan.

De locatie ligt aan de Sint Joosterweg aan de rand van de kern Maasbracht. De locatie is goed te bereiken vanuit de kern Maasbracht maar ook vanuit de A2 en de A73.
In het gebied ten noorden van de locatie bevinden zich overwegend maatschappelijke-/medische functies en de Brede School. Verder ligt ten noorden van de locatie een appartementencomplex met 30 appartementen. Rondom het terrein van de Brede school Maasbracht zal op termijn een cluster van zorgvoorzieningen worden gerealiseerd (specifieke woonvormen gericht op het verlenen van intramurale zorg en een woonzorgcomplex). Tegenover de planlocatie liggen woningen bestaande uit 1 bouwlaag met kap. Ten zuiden van de planlocatie ligt een sportcomplex (voetbalvelden).

Maasbracht is het bruisende winkelcentrum van de gemeente Maasgouw en omliggende dorpen

• Typologie: Detailhandel en tuincentrum;
• gebouwen en overkappingen mogen uitsluitend binnen een bouwvlak worden gebouwd;
• het maximum bebouwingspercentage bedraagt 30%;
• de goothoogte van gebouwen mag niet meer bedragen dan 6 meter;
• de bouwhoogte van gebouwen mag niet meer bedragen dan 10 meter.

Mogelijke alternatieve invulling van het gebied
Voor de mogelijke nieuwe invulling van het, ten noorden van de planlocatie gelegen gebied “Brede School Maasbracht”, zijn ambtelijk stedenbouwkundige- en ruimtelijke randvoorwaarden geformuleerd door de gemeente Maasgouw.

Uitgangspunt in deze stedenbouwkundige visie is dat bij de invulling van het gebied rekening wordt gehouden met de specifieke ligging van het gebied, als onderdeel van de groene zone tussen de A2 en de kern Maasbracht.

Om een alternatieve invulling te geven is het verstandig om aan te sluiten bij de uitgangspunten van de betreffende stedenbouwkundige visie. Hiermee wordt bedoeld dat er samenhang gecreëerd moet worden tussen de bestaande bebouwing qua bouwaard en omvang en dat er een natuurlijke overgang moet komen naar de bestaande invulling van het gebied.

Dit betekent:

- Het realiseren van een kantoorpand aan de Sint Joosterweg van maximaal bestaan uit 2 lagen. De bouwhoogte richting de A2 hoger mag worden. Deze prachtige A-zichtlocatie kan optimaal benut worden voor het aanzicht en de promotie van het te vestigen bedrijf.
- Het realiseren van gevels die wat betreft breedte in overeenstemming zijn met de gevels van de tegenoverliggende bebouwing.
- Het realiseren van een “voortuin”, om een groene en natuurlijke overgang te maken c.q. te behouden naar de bestaande bebouwing.

Ontsluiting en parkeren
De ontsluiting van het perceel en het parkeren is voorzien aan de zijde van de Brede School. Er wordt geadviseerd om de ontsluiting langs het sportpark plaats te laten vinden. Parkeren en laad-/losactiviteiten dienen zoveel mogelijk aan de zijde van de A2 plaats te vinden om zodoende overlast te beperken.

Enkele aandachtspunten van de gemeente Maasgouw:
- Door het situeren van de kantoren aan de voorzijde wordt de lijn van kantoorpanden aan de Sint Joosterweg doorgetrokken. De kantoren bestaan uit maximaal 2 bouwlagen en de gevelbreedte wordt aangepast aan de breedte van de gevels van de aanwezige bebouwing aan de Sint Joosterweg.
- De voorzijde van de kantoren dient te worden voorzien een “tuin-invulling”.
- De gewenste omvang van het bouwplan op te splitsen in meerdere gebouwen. Hierdoor ontstaan gebouwen die wat betreft omvang meer aansluiten bij de bouwmassa’s in het gebied “Brede School”.
- Hogere bebouwing is toegestaan richting de A2.
- Het creëren van ruimte tussen de gebouwen ter hoogte van de Brede School waardoor de school meer “lucht” krijgt en er meer openheid en zichtlijnen ontstaan.
- De locatie landschappelijk inpassen.
- Inrichting perceel. Kantoor en lichte werkzaamheden aan de voorzijde. Het perceel ontsluiten via de zuidkant van het perceel en zwaardere activiteiten, laden en lossen (vrachtwagens) zoveel mogelijk aan de zijde van de A2 plaats laten plaatsvinden.
- Een (landschappelijke) buffer creëren tussen de “Brede School” en de planlocatie.

Naast bovenstaande aspecten dient rekening te worden gehouden met de eisen die Rijkswaterstaat stelt aan bebouwing nabij de snelweg. Deze eisen zijn op te vragen bij RWS en de gemeente Maasgouw.

Een bedrijfswoning is niet toegestaan.


Kenmerken

Algemeen

Adres:Sint Joosterweg
Maasbracht
Referentie:AB & P Vaassen
Vraagprijs:Verkocht | onder voorbehoud
Type:Terrein
Beschikbaar vanaf:In overleg
Ligging:A-locatie, Gemeente
Perceeloppervlakte:17.500 m²
Algemene staat:Normaal

Comfort

Winkel:Ja - op minder dan 500 m
School:Ja - op minder dan 500 m
Snelweg:Ja - op minder dan 500 m
Bank:Ja - op minder dan 500 m
(Stads)centrum:Ja - op minder dan 500 m
Ontspanning:Ja - op minder dan 500 m
Restaurant:Ja - op minder dan 500 m

Kadastrale gegevens

Kad. gemeente:Maasbracht
Oppervlakte:17.500 m²

Informatieplicht

Overstromingsgevoelig:Niet meegedeeld
Overstromingsgebied:Niet meegedeeld
Erfgoed:Niet meegedeeld

Ligging

Downloads

Neem vrijblijvend contact op

Wenst u meer informatie of het pand te bezoeken? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. 
Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen zullen wij verder contact met u opnemen. 


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu AB&P Vaassen