U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

6071 ND SWALMEN

Omschrijving

5 Redenen om deze monumentale villa te kopen:

1. Heerlijke uniek en rustiek gelegen!;
2 Met riant gevoel van ruimte en rust, stijlvol en
sfeervol geheel;
3. In stijl gebouwd, gerenoveerd en perfect
onderhouden;
4. Fraai gesitueerd op royaal perceel met park rondom;
5. Bijzonder wonen, uitstekende “zakelijke”
mogelijkheden.

Introductie:

Deze villa is gelegen tussen Swalmen en het kerkdorp Boukoul.
Swalmen is gelegen tussen Roermond en Venlo, wordt in het westen begrensd door de Maas en in het oosten door de Duitse grens. Swalmen bezit aan de oostkant een uitgestrekt bosgebied, dat over de grens aansluit op het Brüggener en Elmpterwald. Het is een voortreffelijke omgeving om te wandelen en te fietsen.
Centraal Station Swalmen is dichtbij het centrum gelegen. Tevens zijn de steden zoals Venlo, Roermond en Maastricht op steenworp afstand te bereiken.

Geschiedenis:

Al in 1358 is er in Swalmen sprake van een boerderij op de plaats waar nu Graeterhof ligt. Tot de Franse tijd was de boerderij ruim driehonderd jaar in het bezit van de katholieke kerk. In de eerste helft van de 19de eeuw kwam Graeterhof in het bezit van de familie Strens die tot 1967, bijna honderdvijftig jaar, eigenaar bleef. De familie Strens voerde ingrijpende verbouwingen uit. De meest ingrijpende was de uitbreiding met een jachthuis aan de voorzijde in het midden van de 19e eeuw. Het was één van de jongere werken van Pierre Cuijpers.
Aan het begin van de 20e eeuw vond opnieuw een grote verbouwing plaats, ditmaal een ontwerp van de Roermondse architect Frans Dupont. In deze campagne kreeg het jachthuis het chalet-achtige uiterlijk dat het heden ten dage nog steeds heeft. Na vierendertig jaar als hotel-restaurant gefunctioneerd te hebben werd het in 2001 gekocht door Andrew en Philomena Peat. In hetzelfde jaar werd het aangewezen als rijksmonument. In de jaren 2002 en 2003 is het pand ingrijpend gerestaureerd. Momenteel fungeert Graeterhof weer als woonhuis.

Materiaalgebruik:

De villa heeft een hoofdzakelijk T-vormige plattegrond en twee bouwlagen onder een schilddak, kleinere zadeldaken en platte daken. Het pand heeft gepleisterde bakstenen gevels in rustica en een gecementeerde grijze plint. De achtergevel heeft een opstand van baksteen in kruisverband, die wit is geschilderd. In de gevels bevinden zich hoofdzakelijk rechthoekige houten vensters met bovenlicht onder een strek, gedeeltelijk met dubbele luiken met ventilatieroosters.
De bouwaard van de villa is traditioneel, opgetrokken uit steen en voorzien van diverse typen dakbedekkingen.

Kenmerken:

Soort object : Monumentale villa
Kadastraal bekend : Gemeente Roermond
Sectie D
Nummers 3478 en 3479
Perceelsoppervlakte: ± 6.105 m²
Inhoud woning: ± 2.800 m³
Woonoppervlakte: ± 1.125 m²
Parkeren: Parkeergelegenheid aanwezig
Verwarming: CV ketel
Aanvaarding: in overleg

Indeling:

Souterrain:
Diverse voorraadkelders. Bergruimten, rustieke, gewelfde wijnkelder en CV-ruimte.

Begane grond:
Mooie overdekte entree. Ruime ontvangsthal met riante trappenpartij. Voor de gasten een garderoberuimte met gastentoilet.
Exclusieve leefkeuken welke voorziet in alle denkbare comfort. Royale tv-kamer/bibliotheek, kantoorruimte, mooie diner- en zitruimten. Tuinkamer/serre. Monumentale troggen.

In de linkervleugel bevinden zich de woonkamer met naastgelegen studeer / kantoorruimte. Beide ruimtes zijn rustiek ingericht. In de rechtervleugel zijn de eetkamer, de lounge TV suite en tuinkamer.

Eerste verdieping:
Overloop. Ruim balkon met een prachtig uitzicht. Drie royale badkamers voorzien van diverse comfort. Kleedkamer / walk in closet.

Masterbedroom met aparte garderobekamer en een zeer luxe badkamer voorzien van alle gemakken. Gastenverblijf met woon / zitkamer. Slaapkamer met badkamer. 3 Slaapkamers met eigen badkamers.

Tweede verdieping:
2 Slaapkamers met badkamer en twee grote zolders.

Overige:
Groot terras met overdekte loungeruimte. Fraai aangelegd park rondom. In de tuin bevindt zich nog een prachtige cottage welke geheel compleet is. Voorts nog een groot bijgebouw dat dienst kan doen voor zakelijke doeleinden danwel gebruikt kan worden als garage voor meerdere auto’s, hobby / partyruimte etc.

Vrijstaande cottage:

Begane grond:
Ontvangsthal met CV ruimte. Royale woonkamer met open keuken. Badkamer voorzien van diverse comfort.

Eerste verdieping:
3 Slaapkamers. 2e Badkamer.

Bezichtiging:
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor.

Informatie:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu AB&P Vaassen