Rotterdam, Groenezoom 256-258

€ 625.000,- k.k. beschikbaar
ROTTERDAM - Groenezoom256-258
  • Te koop: € 625.000,- k.k.
  • Hoofdbestemming: Bedrijfsterrein
  • Bouwjaar: 1958

Foto's

Kenmerken

  • Bouwjaar: 1958
  • Hoofdbestemming: Bedrijfsterrein

Beschrijving

Groenezoom 256-258-260
Rotterdam-Vreewijk

Verhuurd kerkgebouw met twee appartementen
Voor religieuze en/of maatschappelijke doeleinden

Introductie
Het gebouw is ontworpen door de bekende architect H.W.M. Hupkes en in 1958 in gebruik genomen (geen monumentale status). Er is een grote kerkzaal op de eerste verdieping met diverse bijzalen, keuken en toiletgroepen op de begane grond (nr. 256). Het andere bouwdeel bestaat uit twee grote appartementen met een eigen opgang (nr. 258 en 260). De appartementen zijn beide ca. 100 m² gbo en hebben een courante indeling.
Het pand verkeert in een goede staat, alle kozijnen zijn vervangen door witte kunststof kozijnen met dubbel glas (energiezuinig). Verder zijn er twee nieuwe CV ketels (Remeha en Bosch) die resp. die kerkzaal en de bijzalen verwarmen middels radiatoren.

Kenmerken
- Eigenaar : Reorganized Church Of Jesus Christ of Latter Day Saints
- Adres : Groenezoom 256-258-260, 3075 GM, Rotterdam-Vreewijk
- Kadastraal : Rotterdam-Charlois sectie F 2926 (zie bijlage kadastrale gegevens)
- Perceeloppervlak : 10 a 56 ca oftewel 1.056 m² eigen grond (geen erfpacht)
- Soort object : kerkgebouw met grote zaal, diverse bijzalen en twee appartementen
- Bestemming : Maatschappelijk-2 (bestemmingsplan Vreewijk)
- Vloeroppervlak : totaal ca. 500 m² (entreehal, kerkzaal, bijzalen, twee appartementen)
- Bouwjaar : 1958 - 1959
- Bouwstijl : architect H.W.M. Hupkes (wederopbouwperiode)
- Status : geen monumentale status
- Installaties : C.V. installatie, brandblusvoorzieningen, diverse zonwering
- Energielabel : de twee appartementen hebben energie-labels C en D.

Bereikbaarheid
De locatie ligt in Rotterdam-Zuid op steenworp afstand van het bekende Ikazia ziekenhuis, de Daniël den Hoedkliniek, het Calvijn College (Havo/VWO) en een basisschool. Het gebouw is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer met diverse bus- en tramhaltes op loopafstand. Er zijn geen parkeerplaatsen op eigen terrein, maar wel voldoende openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving (gratis parkeren).

Indeling en gebruik
In het kerkgedeelte bevinden zich de volgende ruimten: entreehal met technische ruimte en centrale trapopgang naar de grote kerkzaal op de eerste verdieping. De kerkzaal is tevens bereikbaar met een elektrisch bedienbare stoellift. De grote zaal is geschikt voor ca. 165 personen (opgave gemeente Rotterdam) en is inclusief een doopbad voorin de zaal. De grote zaal alsmede de bijzalen hebben een vrij uitzicht op een park met vijver.
Op de begane grond bevindt zich een grote bijzaal geschikt voor ca. 120 personen, die middels twee flexibele scheidingswanden verdeeld kan worden in drie gelijke ruimten. Verder zijn twee kantoorruimtes, een kleine keuken/pantry en twee toiletten voorzien.
Het andere bouwdeel bevat twee vergelijkbare appartementen met een woonkamer, keuken (incl. voorzieningen), een grote slaapkamer, 2 kleine slaapkamers, aparte badkamer en toilet, eigen meterkast, balkon en vliering. Het pand heeft verder een ruime tuin rondom met een houten schuur voor de nodige opslag.
Het totale vloeroppervlak inclusief de twee appartementen is ca. 500 m² - zie plattegronden in de bijlagen. Van dit pand is geen NEN 2580 meetcertificaat beschikbaar.

Constructie en onderhoud
De bouwaard van de kerk is traditioneel uitgevoerd, middels betonnen funderingsbalken op houten palen. Ook de stalen toren is gefundeerd op houten palen. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk (baksteen) dat op diverse plaatsen van pleisterwerk is voorzien. Alle originele kozijnen zijn in 1993 en 1997 vervangen door kunststof kozijnen voorzien van dubbelglas en te openen ramen. Over verdere isolerende maatregelen is bij de eigenaar niets bekend.
De kerkzaal en het bovenste appartement zijn voorzien van een houten kapconstructie voorzien van dakpannen. De dakafwerking verkeert in redelijk goede staat. De vloeren van het kerkgebouw en het begane grond appartement zijn opgebouwd uit houten balken en vloeren. Alleen de entreehal en het bovenste appartement hebben steens vloeren. De binnenwanden zijn voorzien van stucwerk evenals de plafonds. Alle ruimtes zijn recent gemoderniseerd en hebben een moderne en frisse uitstraling.
De kerkzaal en de bijzalen worden verwarmd door middel van twee recent vernieuwde gasgestookte Remeha en Bosch ketels in combinatie met wandradiatoren. De appartementen hebben elk een eigen C.V. installatie en worden verwarmd middels wandradiatoren.

Bodemgesteldheid
Er zijn geen gegevens bekend over eventuele bodemverontreiniging, zowel niet bij de eigenaar als het Kadaster en de gemeente Rotterdam.
Vigerend bestemmingsplan
Het ter plekke geldende bestemmingsplan “Vreewijk” is d.d. 18 februari 2010 door de gemeenteraad vastgesteld en per 13 mei 2010 onherroepelijk. Dit plan geeft voor zowel het kerkgebouw als de appartementen de bestemming “Maatschappelijk-2”:

a. voorzieningen op het gebied van onderwijs, religie, cultuur, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en publieke dienstverlening, met het daarbij behorende erf.
b. gebouwde parkeervoorzieningen, al dan niet geheel of ten dele ondergronds.

Informatie huurder
Per 1 juni 2016 is het gehele gebouw voor vijf jaar verhuurd (plus optie tot verlenging) aan kerkorganisatie “Stichting House of Worship Hulanda”. Het getekende ROZ huurcontract (model Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte) inclusief de bijlagen en het uittreksel KvK van huurder zijn separaat leverbaar - zie dataroom informatie.
De jaarlijkse huur per 1 juni 2017 bedraagt € 48.356,16 (zonder B.T.W.) en wordt door de huurder per maand vooruit betaald (€ 4.029,68 per maand). Verhuurder brengt geen omzetbelasting in rekening. De waarborgsom bedraagt € 11.875.
Huurder draagt zelf zorg voor alle nutsaansluitingen en leveranties alsmede het klein onderhoud aan het gehuurde en de tuin. Groot onderhoud en de opstal-/brandverzekering zijn voor rekening van de eigenaar/verhuurder.

Dataroom
Op verzoek kan toegang tot de dataroom worden verstrekt met onder meer de volgende aanvullende informatie (contactpersoon Reliplan is Dirxander Vat / d.vat@reliplan.nl):
- bestemmingsplan - - bouwkundige tekeningen
- kadastrale informatie - getekend huurcontract en bijlagen
- eigendomsakte - gegevens huurder (KvK uittreksel etc.)
- energie-labels appartementen - video van gebouw en omgeving
- asbestonderzoek type A - model koopovereenkomst Reliplan

Vraagprijs koop
De vraagprijs voor dit beleggingsobject bedraagt: € 625.000,-- kosten koper.
Overdrachtsbelasting en notariskosten zijn voor rekening van de koper. Voor het koopcontract wordt gebruikt gemaakt van een standaard model koopcontract van Reliplan.


Contact
Voor vragen of een bezichtiging kunt u contact opnemen met ir. Dirxander Vat regiomanager/ vastgoedadviseur van Reliplan B.V. gevestigd te Amsterdam.
- Mobiel : 06 – 22 384 595
- Email : d.vat@reliplan.nl

Vraag informatie aan over dit object

Zie onze contactpagina voor algemene contactgegevens of verstuur uw reactie middels het onderstaande formulier.

* Deze velden zijn verplicht.
** Ter voorkoming van geautomatiseerde e-mail / spam via dit formulier.

www.vaassen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding